Newsletter

Zpravodaj o svobodě, radosti a smyslu nejen v podnikání či práci.

Chcete dostávat inspirující a podnětné články pravidelně na Váš email? Přihlašte se k odběru zpravodaje.
*  Email:
    Jméno:

Novinky

Manuál profesionálního kouče

2.12.2015 10:10 | Lukáš Pejchal

Chcete si vybudovat svojí vlastní koučovací praxi? Chcete získat tipy jak propagovat svůj koučink? ZDE si přečtěte jak na to!


ČLÁNKY A VIDEA

23.10.2011 16:16 | Lukáš Pejchal

Chcete mít jasno?

7.4.2011 17:17 | Lukáš Pejchal

Vyplnění sebekoučovacího formuláře zabere obvykle cca 10 minut času. Tato „investice“ se vám dle našich zkušeností vždy vyplatí, jelikož jejím výsledkem je jasnější vize vaší vlastní budoucnosti.


10 tipů jak mít stálý a motivovaný tým

Autor admin
23.12.2010 10.58

1. Zjistěte proč dělají to co dělají
2. Naslouchejte – umění naslouchat se dá naučit.
3. Vytvářejte prostor pro otevřenou diskuzi.
4. Podporujte kreativitu týmu.
5. Vytvářejte prostor pro růst svých lidí.
6. Dávejte kvalitní zpětnou vazbu.
7. Nastavujte týmu zajímavé cíle.
8. Pokládejte otevřené otázky.
9. Oceňujte a respektujte svůj tým – buďte na jejich straně.
10. Buďte příkladem.

_____________________________________________________________________________________________

1. Zjistěte proč dělají to co dělají.

Položte svým lidem následující otázky: Proč jste se rozhodl pracovat v tomto oboru? Co Vás na vaší práci nejvíce baví? Kam by jste se chtěl vypracovat? Co můžu udělat jako manager, aby pro Vás práce byla ještě zajímavější?

2. Naslouchejte – umění naslouchat se dá naučit.

Nasluchejte skutečně svým lidem, nepřerušujte je a nedomýšlejte si, co Vám chtějí říct. Nechte je mluvit a jen poslouchejte.

3. Vytvářejte prostor pro otevřenou diskuzi.

Snažte se vytvořit takové prostředí, kde se mohou sdělovat otevřeně názory. Klidně i na Vaší osobu. Nikdo není dokonalý.

4. Podporujte kreativitu týmu.

Pokuď vyzvete svůj tým k tomu aby Vám sdělovali svoje názory, respektujte je a hlavně je neschazujte, i když Vám to bude připadat jako „nesmysl“. Potlačili by jste jejich chuť sdílet s Vámi svoje názory a pocity. A hlavně potlačíte jejich kreativitu.

5. Vytvářejte prostor pro růst svých lidí.

Zjistěte, v čem by se jednotlivci vašeho týmu chtěli zdokonalovat, co by se chtěli naučit. Najděte cestu, jak se mohou realizovat. S růstem Vašeho týmu porostete i vy a tím celý podnik.

6. Dávejte kvalitní zpětnou vazbu.

Pokuď chcete sdělit nedostatky. Nehodnoťte, ale popište co se stalo.
Nechte nalézt řešení dotyčnou sobu.
Příklad 1- Hodnotící zpětná vazaba: Zaměstnanec chodí pozdě.
Manager řekne: Jsi lajdák, to neni normální, si nařiď budíka o 20 minut dřív, když nestíháš
Příklad 2 – Zpětná vazba popisná: Tento měsíc jsi přišel 3X pozdě, Co s tím budeš dělat?

7. Nastavujte týmu zajímavé cíle.

Zajímavý cíl je takový, který motivuje, ale zároveň není až moc velkou výzvou.

8. Pokládejte otevřené otázky.

Otevřené otázky otevírají oči. Dávají možnost uvědomit si proč to či ono zaměstnanci dělají. To vede ke změně chování a k nalézání nového.

9. Oceňujte a respektujte svůj tým – buďte na jejich straně.

Věřte ve své lidi, konec koců jste si je vybral(a). Podporujte je a dávejte na jevo, že Vám na nich záleží. Mnohonásobně se Vám to vrátí.

10. Buďte příkladem.

Jednejte v souladu se svými hodnotami. Chovejte se, tak jak si myslíte, že by se měl chovat ideální manager.

Další gastro články:

Gastronomie je týmová hra